Bő két órára leállt az éjszaka a YouTube

youtube laptop notebook
Vágólapra másolva!
Globális botrány tört ki a váratlan üzemzavar miatt.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint körülbelül éjféltől reggel három óráig jelentős üzemzavar volt folyamatban a YouTube háza táján, a böngészős felületén és a mobilappjában sem töltődtek be a megnyitott videók. A DownDetector információi alapján elsősorban Európát, az Egyesült Államokat és Japánt érintette a probléma, bár kisebb számban a világ szinte minden tájáról érkeztek hibajelentések.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A YouTube illetékesei gyorsan nekiláttak a probléma elhárításának, ám az ilyenkor megszokottnak megfelelően eltartott egy darabig a szolgáltatás helyreállítása. A gond megoldását követően nem közölték, hogy mi okozta a globális szintű leállást, a videomegosztó tipikusan csak regionálisan szokott rosszalkodni. A DownDetector térképe szerint a hazai felhasználók csak Budapest és Baranya megye környékéről jelentették említésre méltó számban a leállást, az ország java látszólag átaludta a rendkívüli eseményt.

Az internetes panaszok alapján úgy tűnik, hogy a YouTube mostanra a levegővel közel egyenértékű természeti jelenséggé vált, az eltűnése jelentős indulatokat képes kiváltani az internetezők egy táborából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!