Hamarosan ajándékkártyán is vehetünk Netflixet

Netflix, Ezekben a márkákban bíznak leginkább a fiatalok
9. Netflix
Vágólapra másolva!
Magyarországon is vásárolhatunk Netflix-ajándékkártyát, amivel egyrészt meglephetjük szeretteinket, ismerőseinket karácsonykor, másrészt viszont egyéb hasznos funkciói is akadnak: például elkerülhetjük vele a bankkártya-adatok megadását.
Vágólapra másolva!

Habár nem a Netflix volt az első vállalat, amelyik megpróbálkozott a filmek és sorozatok online streamelésével, azonban az egykori videótékából erős profilváltás után internetes óriássá fejlődött vállalat mára kétségtelenül a legnagyobb a piacon. A Netflix nem csak azt tartotta szem előtt, hogy minél hamarabb elérhető legyen a lehető legtöbb országban, de azt is, hogy rengeteg exkluzív, saját gyártású tartalommal próbálja meg bevonzani a felhasználókat.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Alexander Heinl

A Netflix már egy jó ideje nálunk is elérhető, ráadásul hazánkban is egyre népszerűbb, világszerte pedig hamarosan átlépi a 200 millió előfizetőt. Ez nem is csoda, hiszen rengeteg régi és új film, sorozat, dokumentumfilm, rajzfilm és egyéb remek tartalom érhető el a szolgáltatáson belül, ráadásul mindezt viszonylag barátságon áron kínálja a vállalat.

Szintén dicséretes, hogy egyre több műsor érhető el magyar szinkronnal, de azért itt még bőven akad lehetőség a fejlődésre, ha semmiképp sem szeretnénk feliratokat olvasgatni.

A Netflix úgy véli, hogy mivel Magyarországon is egyre nagyobb igény mutatkozik a szolgáltatása iránt, ezért még az ünnepek előtt érdemes bevezetni az új, ajándékkártyás rendszert. Ennek segítségével gyakorlatilag úgy ajándékozhatunk valakinek Netflix-előfizetést, mint ahogy mondjuk egy könyvutalvánnyal tennénk a könyvesboltok esetében.

Maga a szisztéma viszont kicsit más, mint a sima előfizetés. A Netflix ugyanis alapvetően három havidíjas csomagot kínál, melyek rendre 2490, 3190 és 3990 forintba kerülnek. Az ajándékkártyák azonban 5 ezer, 10 ezer és 15 ezer forintos változatokban lesznek elérhetők, így tehát nem konkrét havi előfizetést vásárolhatunk, hanem egy keretet, amiből a szolgáltató majd vonogatja lefelé a kiválasztott havidíj összegét.

Forrás: Netflix

Könnyen ki lehet számolni, hogy a legolcsóbb, 5 ezer forintos ajándékkártya mellett a legolcsóbb díjcsomagból jön csak ki két hónapnyi előfizetés, a másik két csomagnál már csak 1 hónap marad. Márpedig jellemzően érdemes legalább a középső csomagot választani, hiszen az 1080p-s FullHD közvetítést foglal magában, míg alapcsomaghoz csak egy szégyenteljes, tizenöt éve is ciki 480p-s felbontás jár.

Az egyenlegből a Netflix napi elszámolás után vonja majd le az összegeket, így tehát bármekkora ajándékkártyát, és ahhoz bármilyen csomagot választunk is, végső soron semmi nem fog kárba menni.

Ezen kívül fontos még kiemelni, hogy az ajándékkártya akkor is működik, ha egy olyan ismerősünket lepnénk meg, aki már rendelkezik Netflix-előfizetéssel. Ilyenkor simán csak az történik, hogy amíg az ajándékkártya által biztosított keretösszeg kitart, addig a szolgáltató abból fogja lecsippenteni a havidíjat, és nem a bankkártyáról.

Ráadásul azt is érdemes megemlíteni, hogy az ajándékkártya kibúvót ad a kötelező bankkártya használat alól.

Eddig ugyanis csak a bankkártya-adatok megadásával lehetett előfizetni a Netflixre, azonban ezt követően már az ajándékkártyán található, lekaparható kód segítségével is lehetségessé válik ez. Ilyen formán tehát azok számára is hasznos lehet ez a megoldás, akik valamiért ódzkodnak a kártyaadatok megadásától egy harmadik fél számára.

Az ajándékkártyák az interneten valamint számos boltban is meg lehet majd vásárolni.