Okosmonitorokat dob piacra a Samsung

samsung smart monitor tizen
Samsung Smart Monitor M7 32"
Vágólapra másolva!
A kisebb okostévék iránt érdeklődők számára is érdekesek lehetnek.
Vágólapra másolva!

Új termékkategóriával álltak elő a Samsung sajtósai, a jövőben okosmonitorokat is árulni fog a vállalat, ezek funkcionalitásra a megszokott monitorok és az okostévék között vannak. A kettő közül az okostévékhez állnak közelebb, annyival tudnak kevesebbet, hogy nincsenek meg bennük a tipikus tunerek, így csak két HDMI 2.0 és egy USB-C porton keresztül csatlakoztathatóak hozzájuk jelforrások.

Samsung Smart Monitor M7 32" Forrás: Samsung

Ettől eltekintve ugyanúgy viselkednek, mint a Samsung okostévéi: jár hozzájuk távirányító, támogatják a Bluetooth és WiFi csatlakozást, bármiféle eszköz hozzájuk boronálása nélkül használhatóak róluk a Netflixhez és YouTube-hoz hasonló appok, plusz további szoftverek is telepíthetőek rájuk.

Ennek megfelelően a 2×5 wattos hangszórópárt kapott okosmonitorok tévékként is tökéletesen megállják a helyüket, amennyiben a vevőknek megfelelnek a fentebb említett jelbemenetek, továbbá a tévékhez képest erősen moderált képátlók.

Samsung Smart Monitor Forrás: Samsung

A termékek további érdekessége, hogy támogatják az egyes Galaxy csúcsmobilok által kínált, vezeték nélküli DeX funkciót is, ezzel számítógépek módjára használhatóak a kompatibilis okostelefonok. Falra VESA 100×100 rögzítőkkel aggathatóak, és kompatibilisek az Apple AirPlay 2 vezeték nélküli átvitellel is.

A Smart Monitor termékcsalád három taggal indít: az M5 szériás modellek 27 / 32 hüvelykesek, Full HD felbontásúak és két USB 2.0 portot kínálnak, míg az egyetlen M7 jelzésű variáns 32 hüvelykes és 4K-s, három USB 2.0 porttal. Az egyes piacokon még idén elérhetővé váló készülékek a fenti sorrendben 230 / 280 / 400 dollárba, olyan nettó 70 / 85 / 121 ezer forintokba kerülnek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!