100 ezer forint környéki 5G-s telefonnal erősít a Vivo

Vágólapra másolva!
Egyre bővül a megfizethető 5G-s telefonok felhozatala, ráadásul egyre kevesebb kompromisszumot kell kötnünk a készülékek teljesítményét, kameráit és kijelzőjét tekintve is.
Vágólapra másolva!

A Vivo bejelentette, hogy a következő hetekben egy új készülékkel bővül az S-sorozatú felhozatala, mégpedig az S7e-vel. Ez gyakorlatilag majdnem minden ízében egy középkategóriás készülék, ami azonban támogatja az 5G-t, és általános hétköznapi felhasználásra bőségesen elegendő lehet mindenki számára.

A spórolás például nem igazán mutatkozik meg a kijelzőn, ami egy 6,44 hüvelykes, 2400x1080 pixeles egység, ráadásul AMOLED technológiára építve, és támogatja a HDR-t is. Ebbe felülről egy picig bevágásban érkezik meg az 32 megapixeles előlapi kamera, ami FullHD videók rögzítésére is képes.

A hátlapon rögtön három lencsét is találunk. A fő kamera 64 megapixeles, egészen korrekt F/1.89-es rekesznyílással, és 4K-s vdeózási lehetőséggel. A másodlagos kamera egy 8 megapixeles, ultraszéles-látószögű egység, míg a harmadik egy 2 megapixeles lencse, ami leginkább a portrék készítésekor segít be a főkamerának.

Forrás: Vivo

A belsőt tekintve sem lehet okunk sok panaszra: a 8 GB-os memória szuper, mint ahogy a 128 GB-os tárhely is elegendőnek tűnik. A telefon középkategóriás mivoltára csak a MediaTektől származó Dimensity 720-as központi processzor utal, ami talán a legújabb 3D-s csúcsjátékokhoz lehet kevés, minden másra azonban bőségesen elegendő teljesítményt nyújt.

A Vivo S7e legnagyobb ütőkártyája talán mégis az 5G-támogatás, de természetesen felszerelétk hagyományos 4G-s modemmel is, hiszen az új hálózat még elég sok helyen nem elérhető.

A töltést USB-C csatlakozón keresztül kell megoldani, és a méretes, 41000 milliamperórás akkumulátor támogatja a 33W-os gyorstöltést is. Ráadásul ezúttal nem maradt le a 3,5mm-es jack csatlakozó sem a fülhallgatók számára.

A Vivo S7e először Kínában, majd a világ többi részén kerül forgalomba, és átszámítva itthon körülbelül 110 ezer forintot kell majd leszurkolni érte. Ez ugyan ma már ebben a kategóriában sem kifejezetten olcsó, de a specifikációk alapján úgy tűnik, hogy egy minden területen kifejezetten korrekt készüléket kapunk cserébe.