Rövidesen megérkezhet hazánkba a Google Stadia

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
December elsején hét újabb európai országban válhat elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Ha minden igaz, akkor a nagyon közeli jövőben újabb felhős játékstreamelő áll a hazai gamerek szolgálatába. A Google Stadia felhasználási feltételeinek rövid időn keresztül elérhetővé vált frissítése alapján december elsején hét újabb európai országban válhat elérhetővé a szolgáltatás, egész pontosan Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Portugáliában, Romániában, Svájcban és Szlovákiában debütálhat.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

A Magyarországon szintén elérhető, az Xbox Game Pass Ultimate részét képező Microsoft xCloudtól eltérően a Google Stadia nem Netflixhez hasonló üzleti modellt használ: a játékosoknak teljes áron meg kell vásárolniuk benne a kínált játékokat, bár az opcionális Stadia Pro havidíjas előfizetéssel rendelkezők kapnak ingyenesen játszható címeket is. Az előfizetés további előnyei, hogy Full HD helyett akár 4K felbontásban is futtathatóak a játékok, plusz megfelelő eszközökön a HDR-es videomegjelenítés és az 5.1-es hangzás is elérhetővé válik vele.

A Google Stadia többféle eszközre is támogatja a játékok streamelését: tévékről egy különleges Chromecast Ultra kütyü és gamepad csatlakoztatásával érhető el, számítógépeken a Chrome böngészőből használható, továbbá androidos mobilappal is rendelkezik. Kapcsolódó hír, hogy szintén böngészőn keresztül hamarosan iPhone és iPad eszközökre is megérkezhet.

A Stadia hazai elérhetővé válásának időzítése különösen kényelmes a Cyberpunk 2077-re váró, de megfelelő PC-vel vagy konzollal nem rendelkező gamereknek, hiszen 2020. december 10-től a Google szolgáltatásából is játszható lesz a CD Projekt új játéka.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!