Kénytelen volt fél évvel kitolni a támogatási időt a Google.

A Microsoft minden igyekezete ellenére a Windows 7 továbbra sem kopott ki az otthoni és vállalati számítógépekről, a Windows XP-hez hasonlóan túlságosan megvetette a lábát ahhoz, hogy pár év alatt a múlt ködébe vesszen. A StatCounter szerint globálisan a windowsos PC-k közel 17 százalékán fut, hazánkra szűkítve pedig majdnem 20 százalék a részesedése.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Joe Raedle

A helyzet miatt a Google most kénytelen volt megváltoztatni a Windows 7 támogatásával kapcsolatos tervét, a bejelentése szerint a Chrome böngésző 2022. január 15-ig támogatja majd a rendszert, azaz hat hónap haladékot adott az újabb Windowsra való áttérésre.

A támogatási idő meghosszabbításában a nagyvállalati ügyfelek igényei játszották a kulcsszerepet: 78 százalékuk már sikeresen átállította az internet böngészésére használt számítógépeit egy újabb Windowsra, de 21 százalékuk még küzd a feladattal, a maradék egy százalék pedig csak mostanában kezdi el a műveletet.

A következő év során a Google természetesen nyomon követi majd az átállási műveletek haladását, és ha nagyon muszáj, akkor hajlandó további türelmi időt biztosítani az ügyfelek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!