Mostanra kifejezetten kiöregedett modellekről van szó.

Nem olcsó mulatságok az iPhone-ok, de az új modellek megvásárlása esetén a vevők legalább hosszú szoftveres támogatásra számíthatnak, a kiadásukat követő öt évben tipikusan minden egyes biztonsági és funkcionális frissítés megérkezik rájuk. Ez értékállóvá és időtállóvá teszi a mobilokat, szemben a felső kategóriás androidos készülékekkel, amelyekről a gyártóik szeretnek két-három év után inkább többé, mint kevésbé megfeledkezni.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/William West

Sokak nagy szerencséjére idén egyetlen iPhone sem ment nyugdíjba, a pár hete megjelent iOS 14 minden olyan mobillal kompatibilis, amelyre az iOS 13 is megérkezett. Az izraeli The Verifier beszámolója szerint jövőre már változik a helyzet, az iOS 15 nem lesz elérhető a 2015-ös évjáratú iPhone SE, iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékekre.

Ez jelen pillanatban persze csak pletyka, ám a kiadvány az elmúlt években hiteles információkat szállított a témában, plusz a készülékek kora miatt is érthető volna a támogatásuk megszűnése: az iOS 15 megérkezésének várható idejére már körülbelül hat évesek lesznek az érintett telefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!