Három iPhone támogatása szűnhet meg jövőre

apple iphone 6s plus
The new Apple iPhone 6s Plus is displayed as it goes on sale in Sydney on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / William WEST
Vágólapra másolva!
Mostanra kifejezetten kiöregedett modellekről van szó.
Vágólapra másolva!

Nem olcsó mulatságok az iPhone-ok, de az új modellek megvásárlása esetén a vevők legalább hosszú szoftveres támogatásra számíthatnak, a kiadásukat követő öt évben tipikusan minden egyes biztonsági és funkcionális frissítés megérkezik rájuk. Ez értékállóvá és időtállóvá teszi a mobilokat, szemben a felső kategóriás androidos készülékekkel, amelyekről a gyártóik szeretnek két-három év után inkább többé, mint kevésbé megfeledkezni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/William West

Sokak nagy szerencséjére idén egyetlen iPhone sem ment nyugdíjba, a pár hete megjelent iOS 14 minden olyan mobillal kompatibilis, amelyre az iOS 13 is megérkezett. Az izraeli The Verifier beszámolója szerint jövőre már változik a helyzet, az iOS 15 nem lesz elérhető a 2015-ös évjáratú iPhone SE, iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékekre.

Ez jelen pillanatban persze csak pletyka, ám a kiadvány az elmúlt években hiteles információkat szállított a témában, plusz a készülékek kora miatt is érthető volna a támogatásuk megszűnése: az iOS 15 megérkezésének várható idejére már körülbelül hat évesek lesznek az érintett telefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!