Jóval olcsóbban hozhatja a tavalyi GeForce RTX 2080 Super teljesítményét.

Az Ampere architektúrát használó videokártyáival az NVIDIA ár és teljesítmény tekintetében is alaposan újrapozicionálja a teljes kínálatát, a jelenlegi hírek szerint december másodikán bejelentheti az idei utolsó modelljét.

ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUFForrás: PCMasterRace / Facebook

A GeForce RTX 3060 Ti várhatóan 400 dollár körüli ajánlott fogyasztói áron kerülhet piacra, ami igen magas összegnek tűnhet a modellszámához képest, viszont teljesítmény tekintetében túltehet a tavaly 699 dollárért piacra került GeForce RTX 2080 Superen. Ha minden igaz, akkor a közvetlen előd RTX 2060 Superhez képest úgy 40%-kal gyorsabb.

Az eddig kiszivárgott információk alapján a videokártya 4864 CUDA magot és 8 GB GDDR6 videomemóriát kínál, plusz természetesen támogatja a valós idejű sugárkövetéshez hasonló extrákat. Állítólag az RTX 3070 grafikus processzorának lebutított változatát használja, ám a videomemóriája maradhatott 256 bites sínen és 14 Gbps tempón.

NVIDIA GeForce RTX 3060 TiForrás: VideoCardz

Ezen a ponton a GeForce RTX 3060 Ti jóval több egy pletykánál, mostanra egy Asus által készített modell doboza is kiszivárgott. A nagy kérdőjelet a termék elérhetősége jelenti: az NVIDIA szerint még hónapokig termékhiány lesz az RTX 3000 széria már piacra dobott tagjaiból is, pedig a puszta áruk miatt azok jóval szűkebb rétegek számára opciók. Erős a gyanú, hogy a 400 dolláros GeForce RTX 3060 Ti sem mostanában lesz állandó vendég a kereskedések polcain és raktáraiban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!