iPadekkel vesztegetett volna az Apple főnöke

apple ipad pro 2018
Apple iPad Pro (2018)
Vágólapra másolva!
Négy fegyvertartási engedélyért kétszáz tabletet adott volna a seriffhivatalnak.
Vágólapra másolva!

Bizarr közleményt adott ki a kaliforniai Santa Clara megye ügyészi hivatala, amely szerint vesztegetési kísérlet miatt büntetőeljárás indul az Apple nemzetközi biztonsági főnöke ellen. Thomas Moyer négy darab rejtett fegyverviselési engedélyt kívánt szerezni az Apple alkalmazottai számára a megyei seriffhivatalban, a vád szerint ennek elintézése érdekében két rendőrtiszt rábírta, hogy az Apple adományozzon kétszáz darab, összesen 70 ezer dollár értékű iPad táblagépet a seriffhivatalnak.

A kép csak illusztráció (Apple iPad Pro 2018) Forrás: Apple

A jelek szerint a rendőrtisztek nem mostanában kezdték a hivatali visszaélés határát minimum súroló, de inkább átlépő üzletek nyélbe ütését: 2019-ben az ügyészség vizsgálatot indított a seriffhivatal gyanús körülmények között kiadott fegyverviselési engedélyei miatt. A fejlemény az egyik tiszt és Moyer tudomására jutott, így végül a hivatal nem kapta meg az engedélyekért gyakorlatilag kizsarolt iPadeket.

Két év nyomozás után az ügyészség eljutott a bizonyítható hivatali visszaélések ügyében a vádemelésig, és Moyer sem úszta meg az szárazon, vesztegetéssel vádolják. Ed Swanson védőügyvéd szerint a kliense ártatlan, csak járulékos veszteség a seriffhivatal és az ügyészség háborújában.

A rendőrtisztek és Moyer több évnyi börtönbüntetést kaphatnak, amennyiben bűnösnek találják őket az ellenük felhozott vádpontokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!