Az Oppo óvatos, további piackutatásokat akar, mielőtt élesben is előállna egy feltekerhető képernyős mobillal.

Nagy figyelmet generált magának az Oppo, amikor az idei innovációs rendezvényén, megelőzve az LG-t, bemutatott egy feltekerhető képernyős mobilt, az Oppo X 2021-et. A készülék belső motorokkal tudja be- és kitekerni a feltekerhető képernyőt, azonban már a bemutatón hangsúlyozta a gyártó, hogy ez egy koncepció, egy technológiai demó.

Forrás: gizmochina

Most külön felhívta a figyelmet a gyártó arra, hogy az is marad, mert effajta készüléket nem terveznek sorozatgyártásba küldeni. Szerintük ennek ellenére irányt mutathat a forma a jövőre nézve, de mielőtt ilyesmivel próbálkoznának, komoly piackutatásokra van szükség.

Mivel az effajta mobilok vételára egészen horribilis, eközben pedig a kijelző nagyon sérülékeny, vélhetően attól fél az Oppo, hogy jelenlegi formájában csúfos bukás lenne az ilyen mobil.

Nagy kérdés, hogy a gyártók a jövőben elő tudnak-e állni ellenálóbb összehajtható képernyőkkel és dizájnokkal, illetve, hogy a vételárakat sikerül-e vállalható szintre csökkenteni. Az LG márciusban mutathatja meg, hogy mire jutott ilyen téren.