Jöhetnek az androidos appok a Windows 10-be

google android
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Közvetlenül beintegrálhat a Microsoft egy emulátort a rendszerbe.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő információval állt elő a Windows Central, a belsős forrásból származó értesülése szerint a Windows 10 hivatalosan kompatibilissé válhat az androidos alkalmazásokkal. Egyelőre tisztázatlanok a részletek, de ha tényleg jóváhagyják az illetékesek a fejlesztést, akkor talán már jövőre bemutatkozhat az operációs rendszerben az újdonság.

A kép csak illusztráció Forrás: andrekheren / Pixabay

Windowsos számítógépeken már nagyon régóta lehetséges androidos alkalmazásokat futtatni, többféle ingyen használható emulátor is létezik erre a célra. Ettől függetlenül a hivatalos támogatás óriási segítség lehetne azok számára, akik valamilyen okból mobilappokat is használnának a PC-jükön.

Viszont a terv megvalósulása esetén semmiképp sem érdemes arra számítani, hogy a Play Áruház hivatalosan elérhető lehet a Windows 10-ből, ez üzletileg a Microsoft és a Google számára is problémás elképzelésnek tűnik. Helyette az a valószínűbb, hogy a Microsoft lehetővé teheti majd az androidos alkalmazások terjesztését a Windows 10 gyári programboltjában.

Végső soron persze jó kérdés, hogy mennyi tényleges igény van a Windows 10-es számítógépeken az androidos alkalmazásokra, inkább csak az érintőkijelzős eszközökön jöhetnének jól a mindig is mobilos használatra tervezett kezelőfelületüknek köszönhetően.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!