Plusz kiderült, hogy jelenleg miért csak mobilokra érhető el az xCloud.

Az Xbox Series konzolok átütő sikerű rajtját követően a playstatiönös kollégájához hasonlón a Xbox-üzletág vezetője is túrázik a médiában, a napokban a The Verge számára adott interjújában leplezett le egy nagy újdonságot: valamikor jövőre megérkezhet okostévékre az Xbox Game Pass Ultimate részeként elérhető xCloud játékstreamelő.

Microsoft xCloudForrás: Microsoft

Amennyiben ez megtörténik, akkor a kompatibilis tévékkel rendelkezőknek csak egy xboxos gamepadet kell vásárolniuk, a szolgáltatásra való előfizetés után pedig máris száznál több konzolos játékhoz férnek majd hozzá. Ez áttörést hozhat az xCloud népszerűségében, hiszen jelenleg csak androidos mobilokról és táblagépekről érhető el, ám ezek a kicsi kijelzőik miatt nem ideálisak a tipikus konzoljátékokkal való szórakozásra.

Phil Spencer továbbra sem árulta el, hogy számítógépeken és Xboxokon mikortól kezdve lesz elérhető a játékstreamelő szolgáltatás, de a Windows Central nemrég kipróbálhatta a számítógépes kliensét. A megoldás alapvetően az elvárt módon működött, azonban mint kiderült, az xCloud jelenleg csak 720p felbontású képet szolgáltat a gamereknek. Ez máris rávilágít, hogy a Microsoft miért csak kisméretű kijelzőkön tette eddig elérhetővé a szolgáltatást: azokon nem feltűnő az alacsony felbontás.

A 720p magyarázata, hogy az xCloud jelenleg Xbox One S hardverre épülő szerverei ennyit tudnak kisajtolni magukból, de a színfalak mögött már megkezdődött a masszívan erősebb Xbox Series X-alapú hardverre való átállás. Ez lehetővé teszi majd a nagy kijelzőkön is szép képminőséget adó, magasabb felbontásban való streamelést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!