Nem kap 7,5 milliárd kártérítést a szexfüggő gamer

gamer gamepad játékvezérlő videojáték playstation xbox
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Twitchet próbálta beperelni a kihívóan öltözködő streamerlányok miatt.
Vágólapra másolva!

Idén nyáron újból lecsapott az egyik leghíresebb játékipari pereskedő, a San Francisco városában székelő Erik Estavillo az elmúlt évtizedben figyelemre méltó indokokkal a Sony, a Microsoft, a Nintendo és a Blizzard ellen is próbált már kártérítési pereket indítani. Ugyan eddig egyetlen pere sem jutott el a tárgyalási szakaszba, de még nem adta fel a férfi, a legújabb áldozatának az Amazon tulajdonában lévő Twitch streamelőportált nézte ki. Ezen javarészt gamerek közvetítik élőben a játékmenetüket, de egyéb jellegű közvetítések is követhetőek rajta.

A kép csak illusztráció Forrás: Felix Lichtenfeld / Pixabay

Az 56 oldalas periratában Estavillo azt állította, hogy a Twitch tartalomajánló rendszere szándékosan kihasználja a szexfüggőségét: kizárólag streamer lányokat ajánlgat neki a platform, és manuálisan sem ad lehetőséget a férfiakra való szűrésre a böngészéskor. A függősége miatt 786 női streamert követett be, akik közül viszont többen kihívóan öltözködnek. A rájuk való kényszeres önkielégítés gyakorisága miatt fájdalmas mechanikai sérülések keletkeztek, továbbá gombás fertőzések alakultak ki a péniszén.

Estavillo a periratban 25 millió dollár (7,57 milliárd forint) kártérítést kívánt kisajtolni a Twitchből, bár ennek a nagy részét megosztotta volna a Twitch Turbo előfizetőkkel, továbbá egyes jótékonysági szervezetekkel. Emellett kitiltatott volna több a vonzóságát tudatosan és nyilvánvalóan kihasználó streamert a platformról, többek közt Alinity, Amouranth és Pokimane voltak a listáján.

Az ügyben eljáró bíró a héten kidobta Estavillo perindítványát: indoklása szerint a Twitch egyetlen kaliforniai törvényt sem sértett, így a férfi semmilyen jogcímen sem tudja perelni azt a vélt visszaélésekért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!