Rosszul jártak a PS5 ingyenjátékain nyerészkedők

god of war 2018 sony playstation 4 videojáték
God of War (2018)
Vágólapra másolva!
Sikerjátékokat rendelgettek hozzá olcsón mások PSN-fiókjaihoz.
Vágólapra másolva!

Részben a Xbox Game Pass ellensúlyozása érdekében a Sony aránylag későn bejelentett egy értéknövelő extrát a PlayStation 5-höz: az új konzol PlayStation Plus előfizetéssel is rendelkező tulajdonosai korlátlan hozzáférést kapnak húsz a PlayStation 4-re készült sikerjátékhoz. A PlayStation Plus Collection tartalmáról egy korábbi hírünkben már írtunk.

God of War (2018) Forrás: Sony

Mostanra gyakorlati úton kiderült, hogy bizony vissza lehet élni a lehetőséggel: mikor a játékosok bejelentkeznek a PlayStation 5 konzoljukon a PSN-fiókjaikba, akkor PS Plus Collection tartalma automatikusan és véglegesen hozzárendelődik ahhoz. További komoly meglepetést okozott, hogy ezután PlayStation 4-re visszaváltva is tudnak játszani a gyűjteményben lévő játékokkal.

A két működési sajátosságban néhány PS5-tulaj gyorsan meglátta az üzleti lehetőséget: pár dollárért elkezdték hozzárendelgetni mások felhasználói fiókjaihoz a PS Plus Collectiont. Az internetes hirdetéseikre jelentkezett vevőknek a fizetést követően persze át kellett adniuk nekik a PSN-fiókjuk belépési adatait, hogy be tudjanak jelentkezni velük a PlayStation 5 konzoljukon a Sony online szolgáltatásába, ami borzalmas ötlet, de egyes játékosok hajlandóak voltak bevállalni a rizikót.

A visszaélésbe már biztosan belebukott néhány ügyeskedő: az eladókat a PSN-fiókjuk végleges letiltásával jutalmazta a Sony, míg a vevőik két hónapos átmeneti bannolásban részesültek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!