Ha egy kedves, erőszakmentes játékot keres az ünnepekre, ezt ajánljuk

Vágólapra másolva!
A következő hetekben garantáltan nem lesz jobb és kedvesebb szórakozás, mint egy kis szövetfőhőssel megmenteni a világot.
Vágólapra másolva!

A 2008-tól elindított LittleBigPlanet-sorozat talán sokak számára ismerős lehet, ha másért nem, hát a renkívül aranyos kis kötött anyagból álló főhős, Sackboy miatt, aki azóta a PlayStation egyik ikonikus figurájává vált. A most megjelent új rész már Sackboy: A Big Adventure néven fut, ezzel is jelezve, hogy a fejlesztőcsapat (akik már nem az eredeti Media Molecule, hanem a Sumo Digital) némileg elszakadt az alapoktól.

Korábban ugyanis a LittleBigPlanet szinte egyformán volt egy alkotásra koncentráló játék, ahol saját magunk készíthettünk különböző tartalmakat, és megpróbált mellette azért egy igazi ugrálós-kalandozós platformjáték is lenni. Na, a Sackboy most már teljes mértékben az utóbbi, ráadásul a korábbi oldalnézetet felváltotta egy 3D-sebb felülnézet, amiről leginkább a 3D-s Super Mario-játékok juthatnak eszünkbe.

Forrás: Sony

Komolyabb történettel ezúttal sem terhelik a kedves felhasználókat, bár egy ilyen játéknál olyan hatalmas nagy szükség nincs is rá. Alapvető célunk az, hogy a kis szövethősünket különböző világokon átnavigálva legyőzzük a gonosz Vexet. Közben persze számos ellenféllel kell megküzdenünk, rengeteget kell ugrálnunk és gyűjtögetnünk, meg persze élveznünk a világok kialakítását és nagyon szórakoztató mellékszereplőket.

Ne legyen kétség affelől, hogy a Sackboy pályái elképszerően kreatívak, változatosak és ötletesek, egyszerűen öröm végigmenni rajtuk.

A ház körül megtalálható eszközökből és objektumokból, valamint papírmasékból álló környezet pedig annyira csodálatosan néz ki, hogy arra nincsenek szavak. A játék megjelent már az új PS5-re is, és nyilván ezen a konzolon fest a legjobban, de az sem fog rosszul járni, aki egyelőre még a PS4-en próbálná ki.

Forrás: Sony

Sackboy nagyon egyszerűen irányítható, alapvetően ugrani, gurulni és ütni kell vele, csak néha kapunk néhány szórakoztató segédeszközt (például bumerángot). Maguk a pályák sem nehezek, könnyedén szórakozva végigvihetők, főleg ha valaki egy kicsit rutinosabb, viszont minden apróságot összegyűjteni már elég szép feladatot jelent - de megéri, főleg a Sackboyra húzható rendkívül cuki ruhák miatt.

A játékban fontos szerepet kap a zene is.

Egyrészt a saját, eredeti háttérzenéjében néha felfeledezhetünk ritmusokat nagy slágerekből (például Madonna - Material Girl), másrészt pedig akadnak olyan pályák, melyeken teljesen a zene uralkodik (mondjuk egy David Bowie-szám). Ilyenkor minden a zene ritmusa szerint történik, és nekünk is ehhez kell igazítani Sackboy irányítását. Ez egyébként nagyon vidám és szórakoztató, egyedül akkor válik kicsit fárasztóbbá, ha tényleg alaposak szeretnénk lenni és minden lehetséges dolgot összegyűjteni.

Forrás: Sony

Fontos megemlíteni, hogy a Sackboy támogatja a kooperatív módot, vagyis egy kedves ismerősünkkel együtt is nekiállhatunk a játéknak, ami az eleve remek élményt még jobbá teszi, számos pálya és tevékenység ugyanis láthatóan úgy van kialakítva, hogy kettesben még szórakoztatóbbá váljon.

Viszont ehhez mindenképpen össze kell ülnünk egy kanapéra és szükségünk lesz két kontrollerre, az internetes többjátékos mód ugyanis csak valamikor néhány hét múlva kerül be a játékba.

Összességében a Sackboy: A Big Adventure egy annyira szórakoztató, szép és vidám játék, hogy nem igazán lehet hibákat felhozni benne. Néha talán az irányítás nem eléggé precíz, és egyszer-egyszer a kameraszögek sem ideálisak, de ezek az apróságok eltörpüknek amellett amit nyújtani képes. Bátran ajánlható gyerektől felnőttig, nőtől férfiig mindenkinek, ideális egyedül és családi szórakozásként is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!