A Spotify is bevezetheti a történeteket

spotify duo
Spotify Duo
Vágólapra másolva!
Karácsonyi lejátszási listában teszteli az újdonságot a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg a Snapchat által feltalált történetek funkciót már nem csak a közösségi hálózatok másolják, a jelek szerint Spotify sem szeretne kimaradni a mókából. A történetek bevezetéséről elsőként a cég androidos mobilappjának a kódjában kutakodó Jane Manchun Wong adott hírt 2019 augusztusában, most pedig egy nyilvános teszt keretében elérhetővé is vált a funkció.

A kép csak illusztráció (Spotify Duo) Forrás: Spotify

A tesztben résztvevő felhasználók a legegyszerűbben a Christmas Hits karácsonyi slágerlistát a mobilappban behozva tekinthetik meg a sztorik működését. A lista borítóképén lévő körre koppintva elindítható történetben közismert popsztárok beszélnek a kedvenc karácsonyi dalaikról.

A Spotify történetei tökéletesen ugyanúgy működnek, mint a népszerű közösségi hálózatokon lévő társaik, semmiféle egyedi elképzeléssel sem rukkoltak elő zenestreamelő illetékesei.

Egyelőre nem világos, hogy a történetek csak egyes lejátszási listákban lesznek-e elérhetőek, vagy az előadók profiloldalain is felbukkannak-e majd. Az utóbbi magától értetődő ötletnek tűnik, hiszen a történetekkel a zenészek újabb módon tarthatnák a kapcsolatot a közönségükkel, bár erre a célra valószínűleg már jó ideje használják a megszokott közösségi médiás felületeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!