Decembertől a dolgozóinak úgy 80 százaléka javarészt otthon maradhat.

A koronavírus-járvány miatt kényszerből szerzett tapasztalatok alapján a japán Square Enix játékkiadó úgy döntött, hogy december elsejétől véglegesen elérhetővé teszi a munkavállalói java számára az otthoni munkavégzés lehetőségét. A tájékoztatása szerint keddtől várhatóan a dolgozóinak 80%-a tipikusan otthonról dolgozik majd, csak az olyanok nem kapják meg a lehetőséget erre, akiknek a munkájuk jellegéből fakadóan muszáj irodában vagy telephelyen lenniük.

A kép csak illusztráció (Shadow of the Tomb Raider)Forrás: Square Enix

A dolgozókat decembertől otthoni és irodai csoportokba sorolja be a vállalat, ennek függvényében pedig legalább heti három munkanapot a kérdéses helyen kell ledolgozniuk. A munkatársak havonta változtathatnak a besorolásukon, ami számukra és a cégnek is rugalmasságot biztosít.

A játékkiadó szerint a mostani működésbeli változás nem szimplán a koronavírusra adott válasz, de a reményei szerint a lépéssel sokszínűsítheti a munkaerejét és foglalkoztatási modelljét, továbbá ellenállóbbá válhat a váratlan vészhelyzetekben.

Erről nem esett szó a hivatalos tájékoztatásban, de a munkavállalók javának otthon tartásával a vállalat jó eséllyel drámai összegeket spórolhat a működési költségein.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!