Az Xbox Series X konzolokra is nagyon rászálltak a nyerészkedők

Vágólapra másolva!
Nagyjából 1000 darab Xbox Series X-et vettek el valódi vásárlók elől a nyerészkedők a black friday-hétvégén.
Vágólapra másolva!

Mostanra már megszokhattuk, hogy nem lehet kapni Sony PlayStation 5 és Microsoft Xbox Series X konzolt (és új Radeon vagy GeForce videokártyát sem), mert a nyerészkedők minden készletet felvásárolnak, hogy aztán dupla vagy tripla áron adják tovább a valódi vevőknek.

Forrás: techradar

A jelentések szerint az egyik nyerészkedéssel foglalkozó csoport tagjai a black friday-hétvégén több mint 1000 darab Xbox Series X-et vittek el a valódi vásárlók elől. A CrepChiefNotify Nagy-Britanniában működik, és speciális szoftverrel kerüli meg a várólistákat, valamint automatikusan és azonnal megvásárolja az elérhető népszerű termékeket a forgalmazóktól. Így a vásárlóknak esélye sincs rendelni.

Ugyanez a csoport a PlayStation 5-ből is begyűjtött több mint 3500 darabot, amikor a konzol megjelent. A csoport többszáz fizetős taggal működik az EU-ban, és miután rövid idő alatt több mint 2 millió font profitot termelt, Amerikában is elindult. Ez sajnos csak egy csoport a sok közül, amely szervezetten vásárolja fel a népszerű termékek készleteit, hogy emelt áron újra eladja. Annyira nagy nyereségeket termelnek, hogy a rivális nyerészkedők egymástól is vásárolnak, és még így is nyereséget termelnek.