Jótékonykodási lehetőséget indított a YouTube

youtube laptop notebook
Vágólapra másolva!
Egyelőre három ország youtuberei tudnak gyűjtést kezdeményezni.
Vágólapra másolva!

Elindult a YouTube egy ideje már tesztelés alatt állt jótékonysági kezdeményezése, ennek keretében a nézőiket segítségül hívva a partneri programjában lévő youtuberek az USA-ban 501(c)(3) besorolással rendelkező nonprofitokat támogathatnak. Emiatt első körben csak az USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban székelő tartalomkészítők számára vált elérhető az adománygyűjtési funkció, ám a jövőben széles körben be kívánja vezetni a lehetőséget a videomegosztó.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A YouTube Giving egyszerűen működik, az adománygyűjtést bekapcsolt youtuberek videóiban és élő közvetítéseiben közvetlenül lehet adakozni a kedvezményezett szervezetnek, plusz az utóbbi formátum esetén a chatfelületen is lehetőség van a megfelelő szervezet támogatására.

Ugyan adománygyűjtéseket csak a fent említett három országban lévő csatornák indíthatnak, de adakozni a világ negyven országából lehet, hazánk egyelőre nincs köztük. Ez természetesen nem probléma, itthon is rengeteg lehetőség van az adakozással történő jótékonykodásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!