A CNET extrém tesztje felemás eredményeket hozott az iPhone 12 vízállóságával kapcsolatban.

Az Apple-t nemrég büntette meg 10 millió euróra az olasz versenyhatóság, mert az iPhone készülékei a valóságban nem olyan vízállóak, mint a reklámokban – és garancia sincs a vízkárra (bár ez a többi gyártónál is így van). Éppen emiatt lett érdekes a CNET extrém vízállósági tesztje, amit az iPhone 12 mobilon végzett el.

Forrás: cnet

Hivatalosan 6 méter mély vízben 30 percet bír ki az iPhone 12. A CNET letesztelte az állítást, méghozzá a Tahoe-tóban, bekapcsolt kijelzővel, egy drón felé rögzítve.

Az Apple 6 méteres reklámozott mélységében eltöltött 30 perc után minden működőképes maradt, bár a hangszórók még nem száradtak ki, így elég rossz volt a hangzás. A második tesztben már 20 méterre merítették a mobilt, 40 percre. Meglepő módon működött minden ugyanúgy.

A meglepetés 72 órányi száradást követően érkezett, a hátsó és az első kamerák is véglegesen beködösödtek, és végleges diagnosztikai hibát is kiírt később a rendszer. Vagyis a többi, nem búvárkodásra kitalált elektronikai eszközhöz hasonlóan ezzel is érdemes óvatosnak lenni.