Figyelmeztetés nélkül és örökre, nem világos a váratlan helyzet oka.

A Sony előző generációs játékkonzolja éveken keresztül hivatalos Facebook-integrációval rendelkezett, így a gamerek könnyen megoszthatták a közösségi médiás felhasználói fiókjukban a PlayStation 4-en készült képernyőképeiket és videóikat. A partnerségnek tavaly vége lett, azonban semelyik vállalat sem kommentálta a szakítás okát.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Johannes Eisele

A DualShockers beszámolója alapján úgy tűnik, hogy valamikor a közelmúltban a Facebook bárminemű figyelmeztetés nélkül törölgetni kezdte a PS4 régi integrációját használt gamerek képeit és videót a profiljaikból. Egyesek az összes feltöltött tartalmukat elveszítették, míg másoknál csak néhány tűnt el.

Hírünk írásáig a Sony és a Facebook sem kommentálta a jelenséget, bár jó eséllyel a közösségi hálózat táján keresendő az oka. A köddé vált tartalmak jellege sem világos, így valamiféle bug mellett akár az is szóba jöhet, hogy moderátorok álltak neki képernyőképeket és videókat törölgetni.

Akármi is legyen a helyzet, a facebookos fiókjukba az integráción keresztül annak idején tartalmakat feltöltött gamerek jobban teszik, ha biztonsági másolatot készítenek a szívüknek kedves emlékekről, nehogy egyszer csak magyarázat nélkül eltűnjenek – már ha nem késtek el ezzel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!