Törölgeti a PS4-ről feltöltött emlékeket a Facebook

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Figyelmeztetés nélkül és örökre, nem világos a váratlan helyzet oka.
Vágólapra másolva!

A Sony előző generációs játékkonzolja éveken keresztül hivatalos Facebook-integrációval rendelkezett, így a gamerek könnyen megoszthatták a közösségi médiás felhasználói fiókjukban a PlayStation 4-en készült képernyőképeiket és videóikat. A partnerségnek tavaly vége lett, azonban semelyik vállalat sem kommentálta a szakítás okát.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

A DualShockers beszámolója alapján úgy tűnik, hogy valamikor a közelmúltban a Facebook bárminemű figyelmeztetés nélkül törölgetni kezdte a PS4 régi integrációját használt gamerek képeit és videót a profiljaikból. Egyesek az összes feltöltött tartalmukat elveszítették, míg másoknál csak néhány tűnt el.

Hírünk írásáig a Sony és a Facebook sem kommentálta a jelenséget, bár jó eséllyel a közösségi hálózat táján keresendő az oka. A köddé vált tartalmak jellege sem világos, így valamiféle bug mellett akár az is szóba jöhet, hogy moderátorok álltak neki képernyőképeket és videókat törölgetni.

Akármi is legyen a helyzet, a facebookos fiókjukba az integráción keresztül annak idején tartalmakat feltöltött gamerek jobban teszik, ha biztonsági másolatot készítenek a szívüknek kedves emlékekről, nehogy egyszer csak magyarázat nélkül eltűnjenek – már ha nem késtek el ezzel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!