Önmegtartóztatással próbálja moderálni a kommentszekciót.

Újabb jó ideje tesztelés alatt állt funkciót kezdett általánosan bevezetni a YouTube, amely segítségével barátságosabb hellyé tenné a videók alatti kommentszekciókat. A fejlesztés lényege, hogy a hozzászólás beküldésekor a videomegosztó elemzi a szöveget, és figyelmeztetést jelenít meg, amennyiben az algoritmusa nem találja kellőképp tiszteletteljesnek a hangnemet.

Egyes esetekben a hozzászólások szövegének újragondolására kéri majd a nézőket a YouTubeForrás: YouTube

Ilyenkor a felhasználóknak két lehetőségük van: a figyelmeztetés ellenére elküldhetik az eredeti formájában a hozzászólást, vagy visszaléphetnek átszerkeszteni azt. Ezek mellett egy linkre kattintva vagy koppintva betölthetik a YouTube közösségi irányelveit, alaptalan figyelmeztetés esetén pedig lehetőségük van a probléma jelentésére.

A YouTube újdonsága alapvetően nem akadályoz meg senkit abban, hogy a megszokott módon elmondja a véleményét. Inkább az olyan esetekben lehet hasznos, mikor a nézők hirtelen felindulásból erősen fogalmaznak, a figyelmeztetés láttán az ilyen megnyilvánulásoktól alapvetően tartózkodók átgondolhatják, hogy nem reagálták-e túl az adott helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!