Ezekkel a módszerekkel verik át a vásárlókat karácsonykor a csalók - videó

Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete, felhívás, karácsony, vásárlás
A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI)
Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).
Vágólapra másolva!

Az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé a https://nki.gov.hu/online-adventi-koszoru oldalon - írták közleményükben.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett.

A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például

a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók - a veszélyekre való figyelmeztetések mellett - megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai a https://kibertamadas.simplecast.com oldalon hallgathatók meg - olvasható a közleményben.