Azonnal tárcsázta a segélyhívót a dühös gamer

sony playstation dualshock 4 gamepad kontroller játékvezérlő videojáték gaming gamer
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Már skalpolóknak is álcázzák magukat az internetes csalók.
Vágólapra másolva!

Siralmasnak bizonyult az új generációs játékkonzolok rajta, hiszen hiába kiváló megoldások, a krónikus termékhiány miatt ténylegesen alig kaphatóak. Az ellátási problémáról ráadásul jó előre tudni lehetett, így a mostanra ipari méretekben dolgozó internetes skalpolók (a hiánycikkeket normál áron felvásárló, majd óriási felárral továbbadó személyek) világszerte letámadták a készleteket, az összes piszkos trükköt bevetve próbáltak minél több konzolra lecsapni.

A kép csak illusztráció Forrás: Peter Laskowski / Pexels

Ezzel nincs vége a tragikomédiának: az internetes csalók most skalpolóknak kezdték álcázni magukat, hogy hatékonyabban átverjék a játékosokat. A jelenséget egy Utah államban élő gamer a napokban maga is megtapasztalta: 878 dollárt adott egy ebayes eladónak a PlayStation 5-ért, ám a termék egyébként valódi dobozát kibontva kiderült, hogy zsalukövet (üreges betontéglát) kapott helyette.

A feldühödött amerikai azonnal hívta a 911-et, azonban a kiérkezett rendőrök csak annyi tanáccsal tudtak neki szolgálni, hogy vegye fel a kapcsolatot az eBay ügyfélszolgálatával.

A sajnos nem kifejezetten egyedi eset kapcsán az eBay szóvivője elmondta, hogy folyamatosan próbálják törölni a gyanús és megtévesztő PS5-hirdetéseket, továbbá a piactér saját fizetési szolgáltatását igénybe vett károsultak számára pénzvisszatérítési garancia áll rendelkezésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!