Jön a YouTube-ra való élő közvetítés a Stadiába

google stadia gamepad kontroller
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Könnyűvé válik a játékmenet streamelése a szolgáltatásban.
Vágólapra másolva!

Régóta várt funkciót kap a héten hazánkban is elérhetővé vált, majd a Cyberpunk 2077 mai kiadásakor a gigantikus érdeklődés hatására jó egy órára elhasalt Google Stadia. A felhős játékstreamelő szolgáltatás megkezdte a YouTube-ra való élő közvetítési lehetőség aktiválását az ügyfeleknél, legfeljebb pár héten belül mindenki számára elérhetővé válik majd a funkció.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

A Google Stadia segítségével számítógépen játszóknak eddig is lehetőségük volt a játékmenetük közvetítésére, azonban ehhez ugyanúgy harmadik felektől származó szoftvereket kellett használniuk, mint amikor helyi hardveren futó címeket streamelnek. A mostani újdonsággal jelentősen leegyszerűsödik a dolguk, hiszen a közvetítés nevének megadása és pár beállítás elvégzése után máris kiküldhetik a csatornájukra az élő streamet.

Természetesen a játékközvetítési célra masszívan népszerűbb Twitchre streamelők dolgát nem könnyíti meg a mostani fejlesztés, és egyelőre szó sem esett arról, hogy a YouTube-on kívül más szolgáltatásokat támogatni kezdene a Stadia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!