Lepipálta a Switch az új PlayStationt és Xboxot

videójáték, Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Az USA-ban több fogyott novemberben a Nintendo eszközéből, mint az új konzolokból.
Vágólapra másolva!

Elsőre hallásra meghökkentő állítással hozakodott elő az NPD Group piacelemző cég, állítása szerint november hónapban a PlayStation 5 és az Xbox Series piacra kerülése ellenére a Nintendo Switch termékcsalád volt a legnagyobb darabszámban értékesített játékkonzol az Egyesült Államokban.

Nintendo Switch Forrás: Shutterstock

A vállalat szerint novemberben összesen 1,35 millió darab talált gazdára a különböző modelljeiből, így már huszonnegyedik hónapja a Switch a legnagyobb mennyiségben értékesített konzol az USA-ban. Az idei évben november végéig 6,92 millió darab talált belőle gazdára, ami 426 ezerrel több az egész tavalyi évben felmutatott teljesítményénél.

Ettől függetlenül persze a Nintendo nagyon jó eséllyel nem tudta volna megvédeni a trónját a PlayStation 5 és az Xbox Series gépek akut termékhiánya nélkül: a Sony és a Microsoft új konzoljait javarészt csak olyanok tudták megkaparintani még novemberben, akik hónapokkal korábban előrendelték azokat. Előreláthatóan csak 2021 első felében jöhet majd el a pillanat, mikortól kezdve az érdeklődők képesek lesznek bármikor vásárolni belőlük egyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!