Bocsánatot kért a Cyberpunk 2077 miatt a CD Projekt

cd project cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Még pénzvisszatérítést is segít szerezni a csalódott konzolosoknak.
Vágólapra másolva!

Mint hétfőn már írtunk róla, a The Witcher 3-mal befutott CD Projekt RED a napokban megjelent új játéka alapvetően gigantikus kritikai sikert aratott, ráadásul már a megjelenése előtt visszahozta a komplett fejlesztési- reklámköltségét, előrendelésben nyolcmillió példányt sikerült eladni belőle.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

Ettől függetlenül súlyos gondok vannak a Cyberpunk 2077-tel: minden platformon jobb esetben csak kellemetlen vagy vicces, rosszabb esetben viszont akár egyes küldetések teljesítését is megakadályozó bugok találhatóak benne.

A teljesítménye szintén hagy kívánnivalót maga után: PC-n, továbbá PlayStation 5 és Xbox Series konzolokon körülbelül az előre sejtett módon teljesít, ám a PlayStation 4 és az Xbox One verziói abszolút borzasztóak. Az alapgépeken akár 15-20 FPS-re is lemegy a képkockasebesség, ráadásul tipikusan pont a legrosszabbkor.

Hab a tortán, hogy a CD Projekt eltitkolta a vevők és a média elől a játék állapotát az előző generációs konzolokon: senki sem tudta előre, hogy ennyire béta állapotú rajtuk a Cyberpunk 2077.

A CD Projekt most nyílt levelet tett közzé a témában: általánosságban véve elnézést kér a vevőktől a játék általános állapota miatt, az előző generációs konzolokat használó vevőket pedig specifikusan is megszólította, részben mivel eltitkolta előlük a súlyos gondokat.

A csalódott konzolosoknak azt javasolja, hogy ha gondolják, akkor próbáljanak pénzvisszafizetés kérni a játék vásárlási helyén (digitális kópia esetén közvetlenül a Sony és a Microsoft az illetékes), ha pedig ez nem sikerül, akkor 2020. december 21-ig írhatnak a [email protected] e-mail-címre, és megpróbál segíteni nekik a pénzvisszatérítésben.

További fontos fejlemény, hogy az elmúlt napok javításait követően a következő 7 napon belül jön még egy kisebb patch a játékhoz, utána pedig januárban és februárban készül hozzá egy-egy óriási frissítés. A remények szerint ezek együtt már képesek lesznek megoldani minden platformon a legégetőbb problémákat, továbbá az előző generációs konzolokon drámaian javítani fogják képkockasebességet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!