Extrém az Oppo hajtogatható koncepciómobilja

oppo
Teljesen kihajtott állapotban az Oppo koncepciómobilja
Vágólapra másolva!
Összesen hétféle egyedi alakot képes ölteni a készülék.
Vágólapra másolva!

Bő egy évtizednyi stagnálást követően a kettéhajtható kijelzőknek köszönhetően elkezdett visszatérni a megjelenésbeli és működésbeli változatosság a mobilpiacra, egyre érdekesebb formatervekkel állnak elő a gyártók. A jelenleg kapható első fecskék annyira azért nem mutatnak újat, vertikálisan vagy horizontálisan kettéhajthatóak középen a kijelzőik, de persze megy az ötletelés a gyártóknál, hogy mit tudnának kihozni a technológiából.

Most a kínai Oppo állt elő egy rendkívül egyedi ötlettel, a japán Nendo dizájnstúdió segítségével kitalált egy több ponton is összehajtható kijelzőjű készüléket. A többzsanéros megoldás érdekessége, hogy a teljesen összezárttól a teljesen kinyitott állapotig összesen hétféle formát képes felvenni a készülék, érdemes megnézni a koncepciót elmagyarázó videót.

A nevesincs készülék jelen pillanatban egy szimpla koncepció, a szükséges technológia miatt évekre lehetünk a tényleges megvalósulásától, már amenniyben valaha elérhetővé válik.

Összesen hétféle formát képes ölteni az Oppo koncepciómobilja Forrás: Oppo

Ettől függetlenül mindenképp pozitívum, hogy elkezdett végre visszatérni a kreativitás a piacra, a megszokott érintőkijelzők megkötései túl régóta nem adtak már teret a dizájnereknek az érdemi kísérletezésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!