Öt karácsonyi ajándék, amelyek egész évben hasznosak lesznek

Karácsony, ajándék, csaléd, Tech, Techbázis
Vágólapra másolva!
Egy különleges, de praktikus konyhai kisgép nagyon jó ajándék lehet karácsonykor. Ezek közül mutatunk példákat.
Vágólapra másolva!

Konkrét linkeket és márkákat szándékosan nem írtunk a cikkbe, de a nagyobb online kereskedőknél biztos mindenki megtalálja ezeket a készülékeket.

Mixelni az élvezeteket

Ilyen például egy turmixgép, amellyel gyümölcsökből, zöldségekből frissítő és egészséges nedű készíthető. Valamint, ha valaki étrendkiegészítőket is fogyaszt, akkor azok bevitelénél is jó szolgálatot tehet egy ilyen szerkezet. Emellett persze egy turmix arra is alkalmas, hogy összeaprítsuk vele a hozzávalókat, és emiatt érdemes nagyon odafigyelni, hogy kellően nagy legyen a teljesítmény. Tehát, hogy az elérje az 1000-1200 wattot legalább, és hogy a fordulatszám meghaladja a percenkénti 25 000-es értéket. Jó, ha egy berendezés rendelkezik gyárilag optimalizált programokkal és/vagy sebességszabályozóval.

Egy jó turmixgép igazán jó ajándék lehet. Forrás: Origo

Ha egy háztartásban többen élnek, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a kapacitást sem, hiszen ha ez kicsi, akkor egyszerre nem tudunk minden esetben megfelelő mennyiségű élelmiszert összeaprítani vagy elkeverni. A minőségi anyagok azért fontosak, mert ez a biztosítéka annak, hogy a termék a keményebb anyagokkal, így például a gyökerekkel vagy a jéggel is megbirkózik, ami értlelemszerűen alapja a sokoldalúságnak. A tapasztalataink szerint egy jó turmixgép pozitív hatással lehet az életminőségre, úgyhogy remek ajándék.

Gofrisütő

A gofri tipikusan olyan dolog, ami nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Mindenki életében eljön a pillanat, amikor megérdemel egy kis kényeztetést, egy kis hétköznapi luxust, és erre ez a tésztaféle kiválóan alkalmas.

A gofrit nem csak a gyerekek imádják. Forrás: Origo

Egy otthoni gofrisütő már egész olcsón megvásárolható, és szerintünk ideális ajándék lehet karácsonyra is. Pláne ott, ahol gyerekek is vannak a családban, ők biztosan imádni fogják a belőle kikerülő finomságokat. Aki pedig azt gondolja, hogy a gofri egy unalmas étel, az téved. Rengeteg recept kering az interneten, köztük például sajttal, sőt hússal töltött ételekről szóló darab.

Sörcsap

Az otthoni sörcsapok az elmúlt egy évtizedben jelentek meg, és azonnal meghódították az egész világot. Nem is meglepő, hiszen ezek a készülékek kellően kompaktak, alig foglalnak helyet, és segítségükkel mégis bárt csinálhat az ember a saját konyhájából. Amikor lecsapolunk egy kirgli sert, rendesen, odafigyelve, játszva egy kicsit a szénsavval, az egyáltalán nem ugyanaz, mint amikor szisszen a doboz, vagy felbontunk egy üveget. Az íz, az illat és is más, ezt nem is kell tovább ragozni.

Egy-egy normális minőségű, márkás, megfelelően tartós anyagokból készült mono sörcsap nagyjából 50-60 000 forintos áron már megvehető.

Érdemes olyat választani, amihez jár többféle adapter, vagy csatlakozó, hiszen így a különféle típusú hordókkal is megbirkózik.

Az otthoni sörcsap egy imádnivaló eszköz. Forrás: Origo

Mi személy szerint olyat javasolnánk, ahol a hőmérséklet igény szerint változtatható, és az sem hátrány, ha a termék rendelkezik beépített LED kijelzővel.

Fagyi, fagyi, fagyi!

Biztos sokan gondolják, hogy az otthoni fagyikészítő gép bizony nem egy tipikus karácsonyi ajándék. Pedig egyrészt a hideg hónapok múltával jó szolgálatot tehet egy ilyen masina, másrészt még télen is lehet értelme, hiszen akadnak olyan darabok, amelyek joghurtok kikeverésére is alkalmasak.

Már 15-20 000 forintért találhatunk márkás, jól használható, tartós darabot.

Az árát pedig hamar behozza, ráadásul még a sorban állástól is megkímél, és tényleg olyan fagyit ehetünk vele, amilyet csak szeretnénk. A modern otthoni fagyigépek egyszerűen kezelhetőek, mindössze egy-két gombot kell rajtuk nyomkodni. Akadnak olyan eszközök köztük, amelyek 20 perc alatt képesek kiköpni magukból az első kész gombócokat, ami azért teljesen vállalható időtartam. Ha valaki a levesnél elindítja a gépet, az ebéd végén friss fagylalt várja, ami elég menőn hangzik.

Pizzát mindenkinek!

A mi egyik személyes kedvencünk az otthoni pizzasütő, ami úgy néz ki, mint egy UFO, alig foglal helyet, simán fel lehet pakolni a szekrény tetejére, ha nincs rá szükség, de emellett nagyon hasznos! Gyakorlatilag azon az elven működik, mint egy hagyományos kemence, csak annál persze sokkal kisebb.

Akár az otthonunkban is süthetünk pizzákat az ilyen masinákkal. Forrás: Origo

Az otthonokba, hétköznapi használatra szánt masinák többsége általában 33 centiméter átmérőjű pizza elkészítésére képes. Természetesen pakolhatunk bele mirelit élelmiszert épp úgy, mint otthon gyúrt, mindenféle finomságokkal ízlés szerint feldíszített tésztát is. A gyakorlati tapasztalataink egy jó otthoni pizzasütő teljesen jól működik, és a végeredmény jobb lesz, mint amit a hagyományos sütőkkel össze lehet hozni. Sőt, akadnak köztük olyanok is, amelyekkel egyéb péksütemények, például croissantok is megsüthetőek vagy átforrósíthatóak.

Az otthoni pizzasütők árszintjében nagy különbségek figyelhetőek meg. 20-25 000 forintért már lehet venni teljesen vállalható, sokáig használható készülékeket is.

Reméljük tudtunk segíteni egy-két jó tippel. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!