Vidéki plázákra is kiterjesztették a forgalomfigyelő weboldalt

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk, bevásárlóközpont, pláza, Westend, vásárlás, bevásárlás
Vasárnap a magyar költészet napján az ország 21 bevásárlóközpontjában - köztük a képen látható Westend-ben - lesznek hallhatók versek.
Vágólapra másolva!
„Múlt héten hírt adtunk arról, hogy egy magyar fejlesztésű innováció, az LocSight bemutatja a budapesti és Pest megyei bevásárlóközpontok látogatottsági adatait. Mivel számos megkeresés érkezett hozzám, hogy a vidéki plázákról is közöljünk adatokat, megkértük a fejlesztőket az oldal bővítésére. A fejlesztés rekordidő alatt készült el, mivel egyetértettünk abban, hogy a lakóhely nem jelenthet hátrányt az információhoz és a lehetőségekhez való hozzáférésben" – nyilatkozta Dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Néhány nap alatt tízezres nagyságrendű érdeklődőt vonzott a bevásárlóközpontok látogatottságát összesítő LocSight oldal. A Helix Consulting és a CBRE Magyarország fejlesztői, eleget téve a lakossági kéréseknek, most országosan 104 bevásárlóközpontra szélesítették a lekérdezhető helyszínek körét. A naponta frissülő, továbbra is ingyenesen hozzáférhető táblázatok színezése megmutatja, hogy a hét egyes napjain és óráiban mennyire nagy, vagy éppen alacsony az adott hely forgalma.

Vásárlók egy budapesti bevásárlóközpontban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A honlap segítségével így bárki megtervezheti vásárlása időpontját, elkerülve a legzsúfoltabb órákat.

Ugyanígy, ha valaki csak bizonyos időpontokban ér rá, megkeresheti, melyik hozzá közeli bevásárlóközpont a legkevésbé zsúfolt az adott időszakban. A felület használatával nemcsak lerövidíthető az adott áruházban töltött idő, de jelentősen csökkenthető a koronavírus-fertőzés kockázata is - közölte a LocSight.

A jelen pillanatban Európában egyedülálló, LocSight néven futó kereskedelmi-térinformatikai szolgáltatás mobiltelefonról is elérhető.