Válasszuk ki együtt, melyik volt az év legszebb tévéje

8k, Samsung, tévé, tv, Q950TS, QLED, teszt
Samsung Q950TS.
Vágólapra másolva!
A trendek 2020-ban sem változtak: idén is nagyon odafigyeltek a top gyártók arra, hogy a tévék dizájnjában is próbáljanak valami újjal, előremutatóval előállni. Ennek köszönhetően ebben az évben is napvilágot látott néhány különleges megjelenésű készülék. Folytatva az elmúlt évek hagyományait, 2020 őszén is kíváncsiak vagyunk az Origo olvasóinak véleményére, hogy nekik melyik tetszik a legjobban.
Vágólapra másolva!

A szokásoknak megfelelően először röviden bemutatjuk a versenyzőket, a cikk végén pedig lehet szavazni. Mindenkinek köszönjük előre is a részvételt és a segítséget!

Samsung Q950TS

A Samsung idei 8K csúcstévéje egy igazi dizájnbomba! E modellnél sikerült ugyanis a képernyőt övező kávákat olyan szinten elvékonyítani, hogy azok normális nézési távolságból gyakorlatilag láthatatlanok. Mindennek következtében a készülék olyan hatást kelt, mintha a levegőben lebegne. Ez annyira egyedi megoldás, hogy jelenleg mindössze egyetlen modell van a világon, amelynél ezt alkalmazták, mégpedig a Samsung Q950TS.

Samsung Q950TS - A keret nélküli tévé. Forrás: Origo

LG RX

Az LG az idén több nagy durranással is készült, de ezek közül a legfigyelemreméltóbb a feltekerhető tv. Ez a készülék, az RX, amelyhez hasonlót korábban nem nagyon láttunk Magyarországon. A tv kikapcsolt állapotában egy, a hangrendszert és egyéb elektronikát tartalmazó dobozban pihen, és onnan kunkorodik elő parancsszóra. A dizájn szempontjából ez is egy forradalmi termék, és reméljük, hogy a jövőben elterjedtté válik ez a megoldás. A tévé egyébként kicsit kakukktojás, mert már évek óta ismert, de valójában csak idén jelent meg a boltokban, és egy budapesti garzonlakás árát kérik érte.

AZ LG feltekerhető tévéje borzalmas ára mellett azért a formájával is hódíthat. Forrás: Origo

Philips OLED855

A Philips az idei csúcstévéjének külsejét alapvetően meghatározza a merész vonalú, minimalista kialakítású talp, amely egyfajta szoborszerű megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A sötét, krómozott állványon masszívan tartja a képernyőt, és tökéletesen harmonizál a hasonló fényezésű kerettel. A koronát pedig a Philips exkluzív technológiája, az Ambilight teszi fel a termékre, amely dinamikusan változó fényglóriát teremt a készülék köré. Az összhatás kifejezetten jól sikerült!

A Philips tévéje nemcsak a letisztult formáival, de a készülék mögötti fényglóriával is nagyot villant. Forrás: Origo

Panasonic HZ2000E

A Panasonic idei csúcstévéje a totális konzervativizmus megtestesítője, legalábbis ami a dizájnt illeti. A szuper képminőséget produkáló, innovatív képfeldolgozási eljárásokkal kitömött termék külsejében totálisan visszafogott. Száműztek róla minden díszítést, furmányos formát, egy nagy éjfekete monolit, amely maximális funkcionalitást sugall. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy sokaknak ez az irányvonal jön be, nekünk például nagyon tetszik!

A Panasonic HZ2000 OLED tv gyönyörű képet és elegáns vonalakat hoz a nappalinkba. Forrás: Panasonic

Sony ZH8

A Sony ebben az évben is arra törekedett, hogy a csúcsmodelljénél megpróbálja eltüntetni a hagyományos értelemben vett talpat, vagy állványt. A ZH8 esetében ennek érdekében a két, kicsi, alig látható, támasztékul szolgáló rudacskát a készülékház szélére, a kávákkal egy vonalban helyezték el. Ennek köszönhetően úgy tűnik, mintha a hatalmas képernyő csak úgy az asztalra lenne támasztva, ami meglehetősen futurisztikus benyomást kelt. Ez pedig jó eséllyel sokak tetszését elnyeri majd, de abban is biztosak vagyunk, hogy lesznek olyanok, akiknek ez már egy kicsit extrém.

A Sony ZH8 picit furán értelmezte a "lábak" fogalmát. Forrás: Sony

Szavazzon!

Önnek melyik modell tetszik a legjobban?

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!