A Sony PlayStation 5 a legkeresettebb konzol

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint magasan a PlayStation 5 a legkeresettebb konzol, megelőzve az Xbox Series X-et és S-t, valamint a Nintendo Switch-et.
Vágólapra másolva!

A VGChartz adatai szerint a Sony áll nyerésre a konzolháborúban, ami a PlayStation 5, az Xbox Series X és S, valamint a Nintendo Switch eladásait illeti. Nem elég, hogy a Sony konzolja a kiadás utáni első négy hétben jobban fogyott a többinél, de még a Nintendo Switch megjelenésekor elért eredményét is lekörözi.

Forrás: techcrunch

A becslések szerint világszerte 3,37 millió PlayStation 5 talált gazdára, ebből 1,139 millió Amerikában és 1,15 millió Európában. A Switch-ből összesen 2,12 millió fogyott a megjelenése utáni első négy hétben (2017. márciusában adták ki), míg az Xbox Series X és S konzolok 1,817 millión állnak. Az Xbox konzolok állítólag inkább Amerikában fogynak, ott 988 ezer talált gazdára, míg Európában 481 ezer.

Nem túl meglepő módon Japánban a PS5 bár közel 250 ezres darabszámban fogyott, a Switch ott túljutott az első négy hetében az 500 ezren is. A Microsoft új konzoljaiból viszont alig több mint 30 ezer fogyott az országban.

A PS5 sikerét jól mutatja, hogy már 4 hét alatt annyi fogyott belőle világszerte, mint a Nintendo Switch-ből annak megjelenése után az első 12 hétben összesen, globálisan.