Óriásit mentek idén a kettéhajtható kijelzős mobilok

samsung galaxy z flip okostelefon
Samsung Galaxy Z Flip
Vágólapra másolva!
Az eladott készülékek háromnegyede Samsung Galaxy volt.
Vágólapra másolva!

Első blikkre nem tűnt úgy, mintha jelentős áttörés történt volna idén a kettéhajtható érintőkijelzővel szerelt okostelefonok piacán, azonban a Counterpoint Research piackutató intézet szerint óriásit mentek az új formatervet használó mobilok. Az adatai alapján összesen 2,8 millió darab talált gazdára belőlük, ezek 73 százaléka a Samsungtól származott, a maradékot a Huawei és a Motorola szállították.

Samsung Galaxy Z Flip Forrás: Samsung

A tavaly eladott készülékek számáról nincs megbízható információ, de 2019-ben a Samsung olyan félmilliót értékesített belőlük, idén pedig már kétmilliót. További meglepetés, hogy a modellek legnagyobb felvevőpiacának 29% részesedéssel Európa bizonyult, ezen túlmenően pedig Dél-Korea és Kína szívták fel a legtöbbet belőlük, ilyen sorrendben az eladások 26 és 25 százaléka ott történt. A világ összes többi piaca együttesen felelt a maradék 20 százaléknyi értékesítésért.

A Counterpoint becslése szerint 2022-ben már 17 millió darab kettéhajtható kijelzős telefon találhat majd gazdára, a Samsungnak pedig konkurencia hiányában várhatóan még hosszú évekig nem kell féltenie a piacvezető pozícióját. A gyártó idén három készüléket dobott piacra (Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 5G és Galaxy Z Fold 2), jövőre pedig állítólag négy modellel készül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!