Ilyen fotókat készít a kijelző alatti kamera

zte axon 5g kijelző alatti kamera
Balra a Google Pixel 5, jobbra a ZTE Axon 5G által készített szelfi
Vágólapra másolva!
Okkal késlekednek a bevezetésével a nagynevű mobilgyártók.
Vágólapra másolva!

A héten Európában is megkezdődött a ZTE Axon 20 5G forgalmazása, a kártyafüggetlenül 449 eurós mobil különlegességét a kijelző alatti szelfikamerája jelenti. A technológia már jó ideje fejlesztés alatt áll, többek közt a Xiaomi is mutogatott ilyen képalkotó egységgel szerelt prototípust, de továbbra sem világos, hogy mikor kezdhet terjedni az okostelefonokban.

Balra a Google Pixel 5, jobbra a ZTE Axon 5G által készített szelfi Forrás: The Verge

A The Verge egyik írója a napokban rátette a kezét a ZTE Axon 20 5G-re, és az előlapi kameráról írt beszámolója alapján nyilvánvaló, hogy mi a késlekedés oka: kimondottan gyenge a képminőség. A linkelt cikkben két összehasonlító fotó is megnézhető, amelyek alapján a kamera jobb esetben a legolcsóbb okostelefonokban lévő szenzorok szintjén van, de bizonyos fénykörülmények között még azoknál is rosszabb.

Emellett az újságíró megemlítette, hogy világos háttérképek esetén jól kivehető a kijelző alá rejtett kamera, ami ugyan nem a világ vége, csak valamiképp nemkívánatos. Ettől eltekintve állítólag kompetens a készülék, így megérheti az árát azok számára, akiket nem érdekel az előlapi kamera képminősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!