Extrém szemkímélő monitor kerül piacra

dasung paperlike 253 monitor
Dasung Paperlike 253
Vágólapra másolva!
Bizonyos munkák esetén drámaian csökkentheti a terhelést.
Vágólapra másolva!

A monitorok gyártói már évek óta előszeretettel reklámozzák az új termékeiket a szemek terhelését csökkentő funkciókkal, de a kutyából sajnos nem lesz szalonna a minden munkanapjukat a monitor előtt töltők számára. Egyes esetekben a szokásos panelekhez képest alternatívát jelenthet az e-könyv-olvasókban használt E-Ink kijelzőtechnológia: színeket egyelőre nem lehet vele megjeleníteni, de nem bocsát ki fényt magából, a képének olvasása rendkívül hasonló a papírlapok bogarászásához.

Dasung Paperlike 253 Forrás: Dasung

A Dasung most bejelentette a második E-Ink kijelzős monitorát, a Paperlike 253 modellt ráadásul elsődlegesen használt megjelenítőnek szánja, 25,3 hüvelykes és 3200×1800 pixel felbontású, a jelet HDMI-n keresztül kapja. Természetesen a szürkeskálás megjelenítés és az aránylag lassú képfrissítés erősen limitálja, hogy milyen helyzetekben praktikus, de például programozók számára fantasztikus lehet a munkavégzéséhez, drámaian csökkentheti a szemeik terhelését.

A Paperlike 253 valamikor a belátható jövőben kerül piacra, sajnos az árát nem osztotta meg a Dasung. Annyi biztos, hogy 13,3 hüvelykes és 2200×1650 pixeles, bár érintős korábbi monitora 999 dollárnál kezdődik, így meglehetősen valószínű, hogy jóval nettó 1000 dollár feletti árcédulára lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!