A karácsonykor legnagyobb számban aktivált tíz mobilból kilenc iPhone volt.

Mostanra itthon is közismert tény, hogy az Egyesült Államokban az iPhone a népmobil, azonban a karácsonyi ajándékok kibontásának napján az Apple készülékei ennek ellenére is megalázóan sárba tiporták az androidos konkurenciát.

Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekorForrás: Apple

A Flurry Analytics piacelemező cég szerint az USA-ban is rányomta a bélyegét az idei ünnepi szezonra a koronavírus, a tavalyi ajándékátadós naphoz képest 23%-kal kevesebb telefont aktiváltak. Ennek komoly jelentősége van, hiszen az év összes napja közül ezen történik a legtöbb új mobil aktiválása az Egyesült Államokban.

A vállalat szerint az Apple abszolút dominálta az idei karácsonyt, a tíz legtöbb alkalommal aktivált új okostelefon közül az első kilenc iPhone volt. A sereghajtóként befutott egyetlen androidos telefon kilétét pedig jó eséllyel senki sem tudná helyesen megtippelni: az elképzelhető összes modell közül pont a teljesen belépőkategóriás LG K30 bizonyult a legnépszerűbbnek.

USA: a karácsonyi ajándékosztás napján legnagyobb számban aktivált mobilok, továbbá az aktivációik előző 7 napos átlagaForrás: Flurry Analytics

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!