Máris búcsúzik a Minecraft Earth mobiljáték

mojang minecraft earth mobiljáték
Minecraft Earth
Vágólapra másolva!
A Pokémon Góhoz hasonlóan kültéri kalandra invitált, de pont a legrosszabbkor.
Vágólapra másolva!

A Mojang felvásárlásával a Microsofthoz került Minecraft minden idők messze legtöbb példányban értékesített videojátéka, a legfrissebb tavaly májusi adatok szerint addigra 200 millió példányban kelt el, összehasonlításképp a második helyen lévő Grand Theft Auto V-ből tavaly augusztusig 135 millió kópiát értékesített a Rockstar Games.

Minecraft Earth Forrás: Mojang

Ennek megfelelően a Microsoftnak minden oka megvolt rá, hogy biztosra vegye a 2019 elején bejelentett, majd a kérdéses év őszén béta formában elérhetővé vált Minecraft Earth sikerét: egy Pokémon Go által inspirált, kiterjesztett valóságot használó mobiljátékról van szó, amely a Minecraft kreatív és együttműködő játékmenetét ülteti át a valóságba.

Ugyan a termék pozitív kezdeti fogadtatásban részesült, azonban a Mojang friss tájékoztatása alapján a világjárvány a létező legrosszabb pillanatban sújtott le rá, így a közösségi távolságtartás és a konkrét karanténok már az első lépéseinek megtételekor kivégezték.

Éppen ezért is a fejlesztő a leállítása mellett döntött, ennél fontosabb projektekre irányítja át az erőforrásait.

A most megjelent utolsó frissítésében a Mojang kiszedte a Minecraft Earthből a mikrotranzakciókat és felgyorsította a játékmenetét, 2021 júniusában pedig lekapcsolja a szervereit, onnantól kezdve egyáltalán nem lesz többé játszható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!