Elképesztő összegeket költöttek az emberek az Apple alkalmazásboltjában

Vágólapra másolva!
Az elmúlt ünnepi szezon alatt rekordot jelentő 1,8 milliárd dollárt hagytak a felhasználók az App Store-ban.
Vágólapra másolva!

Az Apple a napokban hozta nyilvánosságra, hogy az emberek az elmúlt ünnepi szezon alatt megint rekordösszeget költöttek el alkalmazásokra és szolgáltatásokra az App Store alkalmazásboltjában.

Az adatok alapján az ünnepi szezon alatt a felhasználók 1,8 milliárd dollárt hagytak ott az App Store-ban, ebből 514 millió dollárt csak január 1-jén költöttek el. Az appok mellett itt előfizetéses szolgáltatásokról is szó van. Az Apple néhány éve álmodta meg azt a stratégiát, amely az in-app vásárlásokon túlmenően havi díjat szolgáltatásokon keresztül dagasztja tovább a bevételeket, ennek jegyében fut most például az Apple Music, News, Books, TV+, Fitness+ szolgáltatás is.

Forrás: apple

Eközben az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatás az amerikai, brit és ausztrál boltok 90, 85 és 99 százalékában már használható. Kiderült az is, hogy az Apple Books havi szinten több mint 90 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az Apple Arcade-ben pedig több mint 140 játék érhető már el. Az Apple Podcasts pedig több mint 175 országban és több mint 100 nyelven működik jelenleg. Az App Store-on keresztül annak 2008-as indítása óta több mint 200 milliárd dollárt kerestek a fejlesztők.