Lehet, hogy mégsem a Hyundai fejleszti majd az elektromos Apple autót

Vágólapra másolva!
Kétszer is változtatott az első álláspontján a Hyundai - a szakértők szerint nagyon messze még az Apple autó.
Vágólapra másolva!

Ha nem bitcoin, big tech vagy biotechnológia (esetleg tech IPO), akkor a befektetők és a tőzsde mostanában a Tesláért és az elektromos autókért őrülnek még meg nagyon. Ez a befektetői szemmel örökzöld Apple-lel kombinálva telitalálat lenne a következő évtizedre, ezért is robbant fel a fél internet, amikor idén kiderült, hogy a Hyundai és az Apple tárgyalnak egy elektromos Apple autó közös fejlesztéséről. A hír hatására a Hyundai tőzsdei árfolyama az elmúlt 20 év legjobb eredményét érte el.

Sejthető volt azonban, hogy megint nagyobb a dolog füstje, mint a lángja. A Hyundai az eredeti álláspontját azóta már kétszer is megváltoztatta ugyanis. Először azt hangsúlyozták, hogy a Hyundai csak az egyike azon gyártóknak, amelyekkel tárgyal az Apple. Másodjára az Apple neve már el is tűnt a jelentésekből.

Forrás: bbc

Az Apple mindig is igyekezett titkolni az autós projektjét, de iparági források szerint leghamarabb is 2027-ben lehetne Apple autóról beszélni, valószínűbb azonban, hogy legalább egy évtized, mire az megjelenne. A legutóbbi iparági források szerint a Hyundai és az Apple végül akkumulátorokon és önvezető technológián dolgozhatnak együtt. Maga a Hyundai pedig 55 milliárd dollárt költ a következő 5 évben elektromos és önvezető autók fejlesztésére.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy néhány év azonban nem túl sok egy autó fejlesztésére, főleg úgy, hogy az Apple-nek nulla tapasztalata van ebben, nincsenek gyártási kapcsolatai vagy erőforrásai, sem kereskedőhálózata. Ezért meglévő autógyártó segítségére szorul, de egyelőre nem tudni, melyik cég lehet a partnere.

Ha igazak a hírek, akkor ez az egész azért is érdekes, mert Elon Musk nemrég vallotta be, hajlandó lett volna eladni az egész Teslát ár alatt az Apple-nek, de Tim Cook még csak találkozni sem volt hajlandó vele.