Beengedi a kedvenceket az okos bejárati ajtó

myq pet portal bejárati ajtó
MyQ Pet Portal
Vágólapra másolva!
Utólag telepíthető nyílás helyett gyárilag szerelt ajtó a MyQ Pet Portal.
Vágólapra másolva!

Bosszúságot jelenthet a kinti-benti kutyák és macskák gazdái számára a kedvenceik rendszeres kiengedése és beengedése. A problémára gyakran a meglévő ajtókba beépíthető kisállatajtók jelentik megoldást, ám ezeken keresztül más állatok is bejuthatnak a házba, egy bizonyos méret felett pedig akár a betörők dolgát is megkönnyíthetik. Hab a tortán, hogy a rossz záródásuk miatt betörhet rajtuk a kinti időjárás, például télen óriási mennyiségű hideg levegő szivároghat be miattuk a házba.

MyQ Pet Portal Forrás: MyQ

A MyQ nevű cég most megoldotta a problémát, a nyílászárók gyártására szakosodott Kolbe márkával együttműködve olyan bejárati ajtót tervezett, amelybe gyárilag be van építve a kisállatajtó. Ez a falak belsejébe betolható ajtókhoz hasonlóan működik: a kinyitásakor a szárnyai behúzódnak az ajtóba, így becsukott állapotban képes korrektül zárni, és a betörők számára sem praktikus a feszegetése.

A kisállatajtó teljesen motorizált módon működik: egy passzív jeladót kell tenni a kedvencek nyakörveire, ha pedig az állatok nagyon közel kerülnek az ajtóhoz, gyakorlatilag odaállnak elé, akkor az elektronika detektálja a jelenlétüket. Ilyen esetben teljesen automatikusan is kinyílhat a kisajtó, de opcionálisan a gazdi jóváhagyásához is köthető a művelet.

MyQ Pet Portal Forrás: MyQ

Az utóbbiból sejthetően mobilapp is van az ajtóhoz, ráadásul ebben nem csak a nyitási kérelmek elbírálására van mód, de megtekinthető az ajtó külső és belső lapjaira beépített kamerák képe is.

MyQ Pet Portal Forrás: MyQ

A kamerák hasznosak lehetnek, hiszen kiszúrható velük, ha mondjuk a szomszéd ebét is beinvitálná a kutya, vagy épp döglött egérrel a szájában óhajtana belépni a macska. A kamerák rendelkeznek éjjellátó móddal, egy opcionális előfizetéssel a felhőbe is mentik az aktiválásukkor készített felvételeket, és kétirányú hangkommunikációt tesznek lehetővé.

A termék szenzorral vigyáz rá, hogy a kisajtó ne csukódjon rá az állatokra, a fix helyű és méretű nyílása 5–40 kilós kutyák számára teszi lehetővé a szabad mozgást.

A MyQ Pet Portal ajtó többféle méretben és stílusban válik hamarosan elérhetővé, a kezdőára pedig 2999 dollár lesz, ami nettó 893 ezer forintot jelent. Ebben az összegben nincs benne a szállítási költség és az ajtócsere díja, bár ezek elhanyagolható tételek az alapárához képest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!