Videón az LG és a TCL feltekerhető mobiljai

lg rollable
Tabletszerűvé válik az LG feltekerhető kijelzős mobilja a szétnyitásakor
Vágólapra másolva!
Végre kiderült, hogyan kell elképzelni az új formatervet.
Vágólapra másolva!

A gyártók nagyobbik részének fantáziáját látszólag a kettéhajtható kijelzős mobilok mozgatták meg, azonban az LG és a TCL más utat választottak, véleményük szerint a feltekerhető kijelzős mobilokban és táblagépekben van több ráció. A CES alkalmával végre mindkét cég eljutott a technológia többé-kevésbé szalonképes prototípusokban való demózásáig, így végre kiderült, hogy egyáltalán mit kell érteni a feltekerhető kijelzős mobil alatt.

Mind közül talán az LG röviden megvillantott okostelefonja kapta a legpraktikusabb formatervet: alapvetően egy klasszikus mobilnak tűnik, kinyitott állapotban pedig tabletszerűvé válik, az egyik hosszabbik oldalának az irányába képes kitekeredni a kijelzője. A pár másodperces demonstráción túl a cég nem kívánt beszélni a termékről, de állítólag még 2021-ben piacra kerülhet a hallatlan trükköt tudó okostelefon.

A rivális TCL két eszköz segítségével mutogatta a saját megoldását. A táblagépe kissé az ókori tekercsekhez hasonlít, a kijelzőjének mindkét oldalán van egy fogantyúhoz hasonló szerkezet, az egyik belsejébe tekeredik be a panel.

A másik prototípusa egy okostelefon, ez alapvetően az LG megoldásához hasonlít, azonban nem oldalirányba, hanem a telefon teteje felé képes kinyúlni az érintőkijelzője.

Nem tudni, hogy a TCL prototípusaiból mikorra készülhetnek a fogyasztói piacra kerülő termékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!