Ráfeküdt a felmosásra a robotporszívó

roborock s7 robotporszívó
Roborock S7
Vágólapra másolva!
A Roborock új modellje hatékonyabban távolítja el a makacsabb szennyeződéseket.
Vágólapra másolva!

Nincs CES a robotporszívók legújabb generációjának bemutatása nélkül, a Xiaomi által támogatott Roborock is bejelentette az aktuális csúcsmodelljét. Az S7 névre keresztelt megoldás a felmosási funkció terén jelent nagy előrelépést: felmosófeje 50 Hz frekvencián vibrál, percenként akár 3000 alkalommal, így sokkal hatékonyabban képes felszedni a járófelületekre tapadt szennyeződéseket.

Roborock S7 Forrás: Roborock

További kényelmes újdonság, hogy a felmosás végeztével vagy szőnyegre lépés detektálásakor képes felemelni a felmosófejét, így nem húz piszkos csíkot maga után a helyére való visszatérés során, nem lesz vizes a szőnyeg. A porszívó funkciójához nem nyúltak a mérnökök, 2500 Pa szívóerővel rendelkezik, viszont a navigációhoz már csak LiDAR szenzort használ, az előd modellhez képest nincsenek rajta kamerák.

A robotporszívó portartálya 470 ml, míg a felmosóvizes tartálya 300 ml kapacitású, az 5200 mAh-es akkuja pedig töltésenként olyan 3 órányi működést tesz lehetővé.

A Roborock S7 európai forgalmazásával kapcsolatos részletek még nem világosak, de az USA-ban március 24-től lesz kapható 649 dolláros, olyan nettó 192 ezer forintos áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!