Nagy áttörés történt a gamer laptopok piacán

nvidia geforce rtx gamer laptop notebook
Már január végén piacra kerülnek az első GeForce RTX 3000 videovezérlőkkel szerelt laptopok
Vágólapra másolva!
Heteken belül jönnek a GeForce RTX 3000 videovezérlős modellek.
Vágólapra másolva!

A sejtettnek megfelelően az NVIDIA bemutatta a GeForce RTX 3000 videokártyáinak laptopokba szánt változatait a CES-en, ezek már a következő hetekben piacra kerülő gamer noteszgépekben is feltűnnek majd, rövid időn belül 70+ új modellben válnak elérhetővé.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Forrás: NVIDIA

Kezdésként a 999 dollártól induló laptopokba szánt GeForce RTX 3060 gyorsabb a laptopos GeForce RTX 2080-nál, 6 GB GDDR6 videomemóriával szerelte az NVIDIA. A cég szerint 1080p felbontásban, minden grafikai beállítást ultrára állítva akár 90 FPS-es tempóval is képes futtatni a legújabb játékokat, így az árárért cserébe egy abszolút szörnyeteg.

A nagyobbik testvére a 8 GB GDDR6 memóriával ellátott GeForce RTX 3070, ez már 1440p felbontás és ultra beállítások mellett is képes lehet futtatni a legújabb játékokat 90 FPS-sel, az 1299 dollártól induló noteszgépekben lesz kapható.

NVIDIA GeForce RTX 3070 Forrás: NVIDIA

Végül az akár 16 GB GDDR6-tal is elérhetővé váló GeForce RTX 3080 a világ legerősebb laptopos videovezérlője, az említett 1440p és ultra kombináció mellett 100+ FPS-es sebességet is lehetővé tehet a játékokban. A grafikus vezérlőt használó noteszgépek 1999 dollárnál kezdődnek majd.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Forrás: NVIDIA

Ugyan az NVIDIA új laptopos videovezérlői ugyanazt az Ampere architektúrát használják, mint az asztali számítógépes variánsaik, de a melegedés és fogyasztás miatt természetesen muszáj volt visszavenni a tempójukból, lassabbak azoknál. Ennek ellenére most eljutottunk arra a pontra, hogy a PC-s játékosok jókora tábora nyugodtan elgondolkodhat az asztali számítógépének gamer laptopra való lecserélésén, hacsak nem ragaszkodnak minden áron a 4K felbontású játékfuttatáshoz.

Vége van azoknak az időknek, mikor a legerősebb gamer laptopokon csak említésre méltó mértékben visszavett grafikával futottak szépen a legújabb játékok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!