A fizikai csatolófelületének határait feszegeti a PNY termékének olvasási tempója.

Tavaly még óriási szenzációk voltak a PCI Express 4.0 szabvánnyal kompatibilis, M.2 formatervű SSD-k papíron elérhető maximum sebességei. Ehhez képest máris eljutottunk odáig, hogy a leggyorsabb új modellek kezdik elérni a technológia által egyáltalán lehetővé tett határokat.

PNY XLR8 CS3140Forrás: PNY

A piac legújabb ászát a PNY mutatta be a CES során, az XLR8 CS3140 ismeretlen áron még január végén piacra is kerül, a vevők 1 TB és 2 TB kapacitású modellek közül választhatnak majd. A nagy szenzációja, hogy papíron 7500 MB/s szekvenciális olvasási és 6850 MB/s szekvenciális írási sebességre képes. A véletlenszerű olvasási és írási teljesítményét nem leplezte le a gyártó, de biztosra vehető, hogy azok terén sem kell szégyenkeznie.

A nagy tempó persze nagy hőtermeléssel jár, így az SSD egy komoly méretű hűtőbordát kapott, hogy a lehető leghosszabb időn keresztül fenn tudja tartani a szédítő sebességeit. Ettől függetlenül asztali PC-k mellett laptopokba is beszerelhető, de akkor persze nem lehet rátenni a hűtőbordát, ami limitálni fogja a képességeit.

PNY XLR8 CS3140Forrás: PNY

A PNY elsősorban gamereknek és videórenderelésben utazóknak szánja az 5 év garanciával érkező XLR8 CS3140 szilárdtest-meghajtóját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!