Nyílt világú Star Wars-játékot készít az Ubisoft

bestgame2019
Star Wars Jedi: Fallen Order - Természetesen a nagy Star Wars-őrületben nem maradhat ki ez sem. A Fallen Order egy nagyon jól sikerült külső nézetes akciójáték, ahol egy olyan fiatal jedit alakítunk, aki túlélte az Uralkodó és Darth Vader kivégzési hullámát.
Vágólapra másolva!
A Bethesda egyik ismert stúdiója pedig Indiana Jones-játékon dolgozik.
Vágólapra másolva!

A 2017-es Star Wars Battlefront II loot boxos rendszere miatt kitört gigabotrány után sokan követelték a Disney-től, hogy vegye el a Csillagok háborúja videojátékos feldolgozásainak exkluzív kiadási jogát az Electronic Arts-tól. Ugyan a kiadó nemrég kiköszörülte a csorbát a tisztán egyjátékos Fallen Orderrel, ám most részlegesen mégis teljesült a korábbi tüntetők kívánsága.

Star Wars Jedi: Fallen Order Forrás: Origo

A Disney tulajdonában lévő Lucasfilm Games bejelentette, hogy ugyan az EA berkein belül több Star Wars-játék is fejlesztés alatt áll, ám ennek ellenére a jövőben további kiadók és fejlesztők is hozzáférhetnek majd a szellemi tulajdonaihoz. A kezdeményezés keretében az Ubisoft megbízást kapott egy nyílt világú Star Wars videójáték elkészítésére, a projektről a létezésén kívül momentán csak annyit lehet tudni, hogy a The Division szériában használt Snowdrop játékmotor hajtja majd.

Emellett van ugyanilyen érdekes, hogy a Microsoft tulajdonában lévő Bethesda bejelentése szerint a MachineGames stúdiója már dolgozik egy új Indiana Jones-játékon. A 2009-ben alapított svéd fejlesztőcég munkatársai eddig csak Wolfeinstein-játékokat készítettek, így a teljesen új típusú projekt minden bizonnyal jót tett a moráljuknak.

Emellett természetesen már bőven eljött az ideje egy új Indiana Jones elkészítésének: érthetetlen, hogy az Uncharted és a Tomb Raider sikere ellenére miért nem készült már 2003 óta big budget játék a szériához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!