Nyelvköszörüléssel indított az Intel új nagyfőnöke

intel pat gelsinger
Pat Gelsinger, az Intel új elnök-vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Inkább egyes munkatársai, mintsem az Apple számára kínosak a szavai.
Vágólapra másolva!

A csúcsról lehet a legnagyobbat esni, az elmúlt években pedig az Intel kiválóan demonstrálta is ezt. A vállalat technikai problémák sorozatának köszönhetően még a 10 nanométeres gyártástechnológia bevezetésével is több éves lemaradásba került, ráadásul a kálvária kellős közepén váratlanul és dicstelenül távozni kényszerült Brian Krzanich elnök-vezérigazgatónak az éléről.

Pat Gelsinger, az Intel új elnök-vezérigazgatója Forrás: Intel Corporation

Eközben a megtáltosodott AMD mára az asztali PC-kbe, laptopokba és szerverekbe szánt processzorok piacán is befűtött a cég talpa alá, az Apple épp kidobja a termékeit a noteszgépeiből a meghökkentően jó saját megoldásai javára, a Qualcomm és a Microsoft pedig másolni próbálják az Apple-t.

Ilyen tragikomikus helyzetben lévő Intelt vesz át február közepén Pat Gelsinger, az Intel következő elnök-vezérigazgatója, miután jobb híján két és fél éven át a mérnöki ismeretekkel nem rendelkező Bob Swan pénzügyi igazgató volt kénytelen irányítani a céget, mert nem sikerült kompetensnek vélt szakembert találni az élére.

Az elmúlt években a VMWare virtualizációs megoldásokat szállító céget vezetett Gelsinger az Intel veteránja, a mérnök 30 éven át dolgozott a vállalatnál, ő volt a 486-os processzorarchitektúra felelőse. Ugyan hivatalosan csak február 15-től kezdve veszi át az Intel irányítását, azonban a The Oregonian szerint már megkezdte a felkészülést a feladatra, szerdán részt is vett egy óriási céges megbeszélésen.

– vázolta némi derültségre Pat Gelsinger a mestertervét.

Ugyan az Apple kárára történő nyelvköszörülés első blikkre humorosnak tűnhetett a munkatársak számára, de Gelsinger szavai inkább az Intel jó néhány volt és jelenlegi, vezető beosztású munkatársára nézve kínosak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!