2020 slágere a Nintendo Switch volt a konzolpiacon

Vágólapra másolva!
2020-ban a legnagyobb országokban a Nintendo Switch bizonyult a legkelendőbb konzolnak.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy igazi örökzöld a Nintendo Switch, a termék népszerűsége egyszerűen nem csökken, pedig márciusban már a negyedik évfordulóját ünnepli. Hiába robbantott a PlayStation 5 és az Xbox Series X és S, a készlethiányok miatt ezek nem rúghattak labdába. Amerikában, Japánban, Nagy-Britanniában és Ausztráliában is a Nintendo Switch volt 2020 legkeresettebb konzolja.

A Famitsu jelentése szerint Japánban 6,85 millió talált belőle gazdára, ebből 2 millió volt Lite variáns. A helyi piaci részesedése így 87 százalék volt 2020-ban a Nintendónak.

Forrás: t3

Nagy-Britanniában már komolyabb verseny alakult ki, ott az eladások 52,2 százalékkal nőttek a Switch esetében, ez pedig elég volt arra, hogy a konzol lenyomja a PlayStation 4-et.

Ausztráliában már 88 százalékos növekedés volt a Switch keresletében, Amerikában pedig szintén a Nintendo megoldása örvendhetett a legnagyobb keresletnek. Eladások terén csak 2008-ban a Nintendo Wii tudta túlszárnyalni Amerikában.

A szakértők szerint 2021 a PlayStation 5 éve lehet, de azért a Nintendót sem szabad leírni: mostanra több mint 68 millió Switch konzolt adott el, és lassan a frissített modell is érkezhet.