Vevőre találhatott az LG mobilgyártása

lg velvet
LG Velvet
Vágólapra másolva!
Máris jönnek a pletykák a telefonos divízió jövője kapcsán.
Vágólapra másolva!

A mobilos részlegének bárminemű macerálását bő egy hete még kategorikusan tagadott LG a héten elismerte, hogy elfogyott a türelem az öt éve veszteséges divízióval szemben, így a teljes bezárásától az újraszervezésén át az eladásáig bármit hajlandó fontolóra venni.

LG Velvet Forrás: LG

A The Korea Times máris új értesülésekkel állt elő az ügyben, a jelek szerint a vietnámi kormány és az ország Vingroup befektetőcsoportja szeretné megvásárolni a Vietnámban, Brazíliában és Kínában lévő mobilgyártó üzemeit. Az ötlet az, hogy az üzemek eladását követően az LG Mobile kutatási és fejlesztési részlege csökkentett létszám mellett megmaradhatna, csak nem rendelkezne többé saját gyártórészleggel.

További érdekességek, hogy egyrészt a Facebook állítólag érdeklődött az LG Mobile szabadalmainak felvásárlása iránt, másrészt pedig a Business Korea értesülései szerint a Vingroup az egyesült államokbeli kirendeltségének megvásárlását is felvetette. Az utóbbiban az a ráció, hogy annak segítségével próbálhatna meg belépni a saját Vinsmart okostelefonjaival a nemzetközi piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!