Az Android 12-ben a gesztusvezérlés részeként lehet, hogy elég lesz a hátlapot duplán megérinteni a vissza művelethez.

Mielőtt megjelent volna az Android 11, a fejlesztői előzetesében felbukkant egy érdekes funkció: a mobil hátlapját egymás után kétszer megérintve a vissza műveletet hajtotta végre a rendszer. Ez a gesztusvezérlési funkció azonban végül nem került bele az Android 11-be, és így a Pixel mobilok sem ajánlottak új megoldást a kihagyott squeeze funkció helyett.

Forrás: the guardian

A 9to5Google azonban talált egy Columbus kódnevet, ami elvileg az Android 12 funkciója lesz, és éppen ezt a fent említett vezérlési módot takarja. Állítólag azért hagyták ki az Android 11-ből, mert a véletlen érintésekre is reagált.

Az Android 12-ben már határozott érintések kellenek majd a funkció aktiválásához. A hátlap dupla megérintésével ezen felül lehetőség lesz igény szerint képernyőképet készíteni, elindítani a Google Asszisztenst, vezérelni a médialejátszást, lehúzni az értesítési sávot vagy megnyitni a legutóbbi alkalmazások listáját. Az persze jó kérdés, hogy ez csak a Pixeleken lesz elérhető vagy az Android 12-vel más készülékeken is.